Hoe kies je de juiste schrobmachine?

Een stappenplan bij het kiezen van de juiste schrobmachine.

Bij de aankoop van een nieuwe schrobmachine zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Aan de hand van een aantal vragen krijgt u een indicatie welke schrobmachine het beste bij uw wensen past. U moet bijvoorbeeld weten hoe groot het te reinigen oppervlak is.

De voordelen van een schrobmachine

Het gebruik van schrobmachines heeft vele voordelen. We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

Stap 1: Hoe groot is het te reinigen oppervlakte? Bepaal de oppervlakte. 

Stap 1a: Heb je gangpaden in het magazijn, hoe breed zijn deze? Dit is handig om te weten i.v.m. de breedte van de zuigbalk. 

Bij de keuze voor een schrobmachine is het belangrijk dat u weet hoe groot het te reinigen oppervlak is. Daarnaast moet u ook weten hoe vaak u wilt reinigen. We gebruiken de volgende richtlijnen voor het te reinigen oppervlakte. Hieronder is een schema bij welke oppervlakte, welke schrobmachine het beste inzetbaar is.

tabel-oppervlakten

200 tot 1000m2: handgeleide schrobmachines

De handgeleide schrobmachines zijn uitermate geschikt voor het gebruik op kleine oppervlakken met veel meubilair. Enkele voorbeelden zijn: bistro’s, winkels, tankstations, showrooms, keukens en bakkerijen.

Bekijk onze handgeleide schrobmachines

400 tot 5000m2: walk-behind schrobmachines

Deze schrobmachines zijn ideaal voor middelgrote oppervlakken met weinig meubilair. Zoals sporthallen, gangen, scholen, zwembaden en recepties.

Bekijk onze walk-behind schrobmachines

1200 tot 30.000m2: zit schrobmachines of step-on schrobmachines

Wilt u grote oppervlakken reinigen? Dan is een zit schrobmachine of een step-on zuigmachine de beste keuze! Deze schrobmachines zijn uitermate geschikt voor het reinigen van bijvoorbeeld een magazijn, productiehal, winkelcentrum of parkeergarage.

Bekijk onze zit- en step on schrobmachines

Stap 2: Welke ondergrond of welke soort vloer(en) heb je in de ruimte?

Stap 3: Kies de borstelkop die bij uw vloer past.

Bij Kärcher schrobmachines heeft u de keuze uit twee verschillende borstelkoppen. We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

Borstelkop met discborsteltechniek

discborstel

De borstelkop met discborstel techniek is ideaal voor het reinigen van vloeren zonder structuur en kwetsbare vloeren. Bovendien is een schrobmachine met discborsteltechniek bijzonder lichtlopen. En een bijkomend voordeel, de borstelslijtage is erg gering.

vloeren-zonder-structuur

Borstelkop met walstechniek

walstechniek

Voor vloeren met structuur kunt u het beste kiezen voor een borstelkop met walstechniek. Deze borstelkop is geschikt voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren dankzij de grote borsteldruk. Daarnaast is het reinigen van hoeken erg eenvoudig. De borstelkop is ook voorzien van een veegfunctie en beschikt bovendien over een zelfreinigend effect van de rollen.

vervuilde-vloeren

Stap 4: Welke zuigbalk werk het beste op uw vloer?

Naast de borstelkop heeft u ook de keuze uit twee soorten zuigbalken, een rechte zuigbalk of een gebogen/v-vormige zuigbalk. Let op: De zuigbalk is wel afhankelijk van uw gangpadbreedte. Laat u hierbij adviseren door een van onze adviseurs.

Rechte zuigbalk

zuigbalk-recht

De rechte zuigbalk is bijzonder geschikt voor het reinigen van vloeren zonder voegen. Bovendien is de zuigbalk voldoende voor diverse soorten vloerbedekking. Daarnaast is de rechte zuigbalk eenvouwdig te stellen.

De zuigbalk is wel afhankelijk van uw gangpadbreedte.

vloeren-zonder-voeg

Gebogen/v-vormige zuigbalk

zuigbalk-gebogen

Voor vloeren met voegen is de gebogen zuigbalk de beste keuze. De gebogen zuigbalk zorgt voor optimale droging van de voegen. U kunt ook kiezen voor een v-vormige zuigbalk. Deze zuigbalk heeft dezelfde voordelen als een gebogen zuigbalk maar een bijkomend voordeel is dat de v-vormige zuigbalk een verbeterde opname van grof vuil heeft.

vloeren-met-voegen

Wij helpen u graag bij de keuze voor een schrobmachine

Weet u dankzij deze vragen welke schrobmachine het beste bij uw wensen past? Of wilt u samen met onze adviseur de vragen beantwoorden? Wij helpen u graag verder!